Artrose

Symptomer

Artrose er en leddsykdom der mengden brusk gradvis reduseres, det oppstår betennelse og forandringer i knokkelen. Dette fører til slitasje og nedsatt funksjon i leddene. Artrose kan føre til smerter, stivhet og nedsatt bevegelighet i de berørte leddene, men også påvirke muskler og sener i kroppen.

Artrose er vanligst hos eldre personer, men kan også ramme yngre mennesker som har en arvelig disposisjon for sykdommen eller som har påført leddene store belastninger over en lengre periode. Behandlingen av artrose kan inkludere manuell behandling, medisiner og kirurgi i alvorlige tilfeller.

Ønsker du en utredning for dine plager kan du bestille time her.

Behandling

Første og viktigste steg i behandlingen består av god informasjon og opplæring om tilstanden, trening, vektnedgang og bruk av reseptfrie legemidler ved behov.

Trening er en svært viktig del av behandlingen ved artrose og kan bestå av kondisjonstrening og styrketrening. Veiledet trening, det vil si trening med veiledning av helsepersonell, kan ha noe bedre effekt enn egentrening. Har du begrenset erfaring med trening kan våre terapeuter hjelpe deg med et treningsprogram tilpasset dine plager og utgangspunkt.

Vi tilbyr også behandling av muskler og ledd som en del av oppfølgingen ved artrose. Behandlingen har som hensikt å lindre smerter og øke bevegelighet slik at rehabiliteringen kan gjennomføres med mindre smerter.

Ultralyd

På begge våre avdelinger i Oslo har vi terapeuter som kartlegger skader med ultralyd. Ultralyd er et diagnostisk verktøy som hjelper oss å kartlegge nyanser av skader, slik at du som kunde kan være trygg på at du får riktig behandling.

Les mer om ultralyd her

Har du plager som ligner artrose, og trenger hjelp av en fagperson, er du varmt velkommen på en av våre klinikker i Oslo. Hos oss kan du forvente en grundig utredning av smertene samt behandling og rådgivning om veien videre.

Bestill time –Torshov

Bestill time – Frogner